Hverdagsrisotto med tomat og svampe

1 løg
2 fed hvidløg
250 g champignon
2,5 dl risottoris
2 dl hvidvin
8-10 dl grøntsagsbouillon
250 g tomater
En håndfuld parmesan
Salt og peber

Champignon renses, skæres i mindre stykker og svitses i lidt olie, hvorefter de ristede champignoner tages op og sættes til side.

Begge slags løg svitses blanke i et par minutter. Risene tilsættes og svitses med kortvarigt inden hvidvinen kommes i. Når vinen er suget op af risene, tilsættes bouillonen lidt efter lidt. Risottoen må ikke koge tør, så hold øje med den hele tiden og tilsæt ekstra bouillon, indtil den får en god cremet konsistens og risene stadig har bid i midten.

Parmesan, champignon og tomater blandes i, og retten smages til med salt og peber.

Spis risottoen med brød og en skål grøn salat. Skulle man få lyst, kan man også toppe op med lidt pesto fx hjemmelavet persillepesto.

Comments are closed.