Persillepesto

Mængderne kan justeres efter smag og behag.

1 bundt persille
1 håndfuld pinjekerner
1 håndfuld parmesan
God olivenolie
Salt/peber

Persillen vaskes og tørres, og stilken fjernes, da den ikke smager af så meget. Parmesanen rives groft. Det hele blendes/hakkes i en foodprocessor eller blender. Tilsæt så meget olivenolie, at pestoen får en passende konsistens. Den skal være flydende, så der skal bruges en del olie. Til sidst smages pestoen til med salt og peber.

Den færdige pesto hældes på glas og der toppes op med olivenolien, så pestoen er helt dækket. Det forlænger holdbarheden af pestoen, når den ikke er i kontakt med luftens ilt. Man kan i øvrigt altid friske sin pesto lidt op med ekstra olie, hvis den begynder at se lidt tør og trist ud.

Man skal ikke være fedtforskrækket, når man laver pesto, så bliver det ikke godt. Hellere bruge lidt mindre pesto til sin mad end bruge for lidt olie til sin pesto…

Comments are closed.