Små buttede blåbærpandekager

 

Ca. 12-15 stk.

2 æg
250 g ricotta
2 1⁄2 dl kærnemælk
2-3 spsk smagsneutral olie (fx solsikkekerne-, vindruekerne- eller rapsolie)
300 g mel
2 spsk bagepulver
1 tsk natron
4 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
1 tsk salt
En god håndfuld friske blåbær
Lidt smagsneutral olie til bagning

Rør æg, ricotta, kærnemælk og olie sammen i en stor skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk blandingen godt sammen. Blåbærene tilsættes til sidst. Put lidt olie på en stegepande ved middelvarme og hæld cirka 1 deciliter dej på panden ad gangen. Bred dejen let ud i en cirkel med en paletkniv og lad den bage, indtil du kan ane små bobler igennem dejen. Vend så pandekagen og bag den færdig.

Ahorn- eller agavesirup, citron, friske bær og evt. sukker smager skønt til. Græsk yoghurt med banan og sirup er også en favorit.

Comments are closed.