Stegte auberginer med cherrytomater, basilikum og citronskal

2 auberginer
4 spsk olivenolie
400g cherrytomater
balsamicoeddike
salt og peber
1 fed hvidløg
2 spsk hakket basilikum
1 tsk reven citronskal

Auberginerne skæres igennem på langs og derefter i tynde både i passende længder. Hvis humøret mere er til skiver, skæres de i 1 cm’s tykkelse. Bådene/skiverne saltes i mindst en halv time, hvorefter de skylles og duppes tørre. Auberginestykkerne vendes i lidt olivenolie, inden de skal en tur på den varme grill.

I mellemtiden halveres tomaterne og stænkes med balsamicoeddike. Hvidløget hakkes fint og blandes med hakkede basilikumblade og revet citronskal (brug kun den gule del af skallen, ellers bliver det mere bittert). Det hele blandes og krydres med salt og peber.

Ude ved grillen skal auberginerne grilles, så de tager farve på begge sider – ca. 3-4 minutter på hver side afhængig af varmen. Alternativt kan de også grilles i ovnen. Auberginerne blandes med tomaterne, og så er der serveret.

Comments are closed.