Porre-kartoffelsuppe bagt i ovn

En dejlig nem og velsmagende suppe. Grøntsagerne bages i ovnen for at give suppen lidt mere karakter.

1,5 kg kartofler
1-2 porrer (evt flere)
4 fed hvidløg
1 tsk salt
1-1½ l grøntsagsbouillon
evt. lidt creme fraiche

Kartoflerne skrælles og porrerne renses. Kartofler og porrer skæres i store stykker, og hvidløget skæres i skiver. Det hele blandes sammen med lidt olivenolie og salt. Bages ved 175°C i ca. 30-40 minutter til de er meget møre.

Hæld de bagte kartofler og porrer i blenderen sammen med grøntsagsbouillonen og blend det til en ensartet konsistens. Suppen tilsættes evt mere bouillon for at få en passende konsistens. Smag til med salt og peber og måske lidt creme fraiche for at runde smagen af.

Drys med ristet bacon/skinke, ristet rugbrød, bagte kartofler i små tern og frisk persille.

Comments are closed.