De helt rigtige gulerodsbrud

Der bliver ca. 18 gulerodsbrud af denne opskrift.

Dej:
100 g gær
5 dl lunkent vand
1 dl olie
20 g salt
40 g sukker
1 kg hvedemel

Dejen røres sammen i en skål og æltes godt igennem på bordet. Læg den tilbage i skålen og lad den hæve i ca. 30 minutter til dobbelt størrelse.

Imens rives gulerødder og afvejes solsikkekerner.

Efter hævning:
2 æg
200 g revne gulerødder
100 g solsikkekerner (2 dl)

Lav en fordybning i dejen, og tilsæt revet gulerod, solsikkekerner og æg. Ingredienserne æltes forsigtigt ind i dejen med fingrene. Det er en lidt fedtet fornøjelse, og det er da heller ikke muligt at forme pæne runde boller af denne dej. Derimod lægges blot klumper af dej på en bageplade med bagepapir, og de efterhæver i 15-20 min. Brudene hæver desuden meget i ovnen, så sørg for at der er god plads mellem dem.

Gulerodsbrudene bages i en forvarmet ovn ved 225°C i ca. 10 min.

Comments are closed.