Vaniljekranse

500g mel
350g smør
1 stang vanilje
250g sukker
100g smuttede mandler
1 æg

Mel og smør røres sammen i en food processor. Vaniljekornene skrabes ud og blandes med lidt sukker. Herved findeles kornene, så de ikke klumper, og de er lettere at fordele i dejen. Vaniljestangen blendes/findeles i food processoren og tilsættes i dejen. Mandlerne smuttes og hakkes fint. Det kan sagtens gøres i food processoren, men de skal ikke blendes til mandelmel. Små mandelstykker må godt være en del af smagsoplevelsen. Sukker, vanilje og mandler blandes i dejen. Til sidst samles dejen med et pisket æg.

Dejen presses igennem en kødhakker, så den får det rigtige mønster, og vaniljekransene formes. Bag dem på næstøverste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 10 min eller til de begynder at tage farve.

Lad vaniljekransene køle helt af på en rist, inden de prøvesmages.

Comments are closed.