Frugtbrød

Et anderledes, forfriskende brød, der kan erstatte et sødt indslag til en brunch eller til eftermiddagskaffen.

30g gær
30g honning (eller sukker)
6 dl lunken vand
1 spsk salt
ca. 1 kg mel
400g tørret frugt fx rosiner, abrikoser, dadler og figner
1 knsp stødt kanel
1 knsp stødt nellike

Gær og honning/sukker opløses i det lunkne vand. Det tørrede frugt hakkes fint i hånden eller i en food processor og tilsættes sammen med salt og krydderier. Mængden af mel, der skal bruges, afhænger meget af vandindholdet i det tørrede frugt. Når dejen er æltet godt igennem i mindst 5-10 minutter, lægges den i en passende, smurt og meldrysset form. Dejen hæver lunt til dobbelt størrelse og bages ved 200°C i ca. 50 minutter. Tag det ud af formen og bag det yderligere 10 minutter, indtil det lyder hult, når man banker det under bunden. Lad brødet køle af, inden det skæres.

Spises bare med smør og evt æblesmør.

Comments are closed.