Krydret stegt fisk – asian style

500g faste hvide fiskefiletter fx torsk eller sej
2 letpiskede æggehvider
125g hvedemel
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 tsk paprika
olie til friturestegning

Sauce:
3 fed hakket hvidløg
1 mellemstort løg, halveret og skåret i skiver
2 forårsløg, halveret og skåret i 5 cm lange stykker
evt. revet frisk ingefær (stykke á 2,5 cm)
5 dl vand
2 spsk fiskesauce
4 spsk lys sojasauce
2 spsk brun farin
2 spsk maizena
2 spsk vand

Løg, hvidløg, forårsløg og evt. ingefær svitses i lidt olie i en lille gryde. Rør vand, fiskesauce, sojasauce og farin i. Sæt gryden til side, mens fisken forberedes og tilberedes.

Bland mel, spidskommen, koriander og paprika i en mellemstor skål. Skær fisken i tern á 2 cm. Dyp dem i æggehviderne, vend dem i det krydrede mel, og ryst overskydende mel af. Varm olien op i en dyb gryde eller wok. Læg fiskestykkerne ned i hold og frituresteg dem ved høj varme i 3-4 minutter, eller til de er gyldne og gennemstegte. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og hold dem varme.

Opløs maizena i vand, og hæld det i sauceblandingen, som opvarmes igen. Rør i den hele tiden indtil blandingen tykner. Server de stegte fiskestykker med den varme sauce over og gerne sammen med ris. Hvis der er flere forårsløg, kan de benyttes til pynt.

Comments are closed.