Chokoladecreme med karamel og citron

Denne creme adskiller sig fra andre chokoladevarianter, idet både smagen og konsistensen minder om karamel. Det gør den til et godt alternativ til den hjemmelavede “nutella” og en dejligt indslag på weekendens morgenbord.

 

Til 2 glas bruges følgende:

1 citron, usprøjtet
1 dl piskefløde
1½ dl mælk
200 g sukker
200 g mørk chokolade (eller lys)
50 g smør

 

Skær flager af citronskallen uden at få den hvide hinde med. Bring fløden i kog, tilsæt mælk og lad blandingen koge op igen. Tag gryden af varmen og tilsæt citronskallen.

Smelt sukkeret i en gryde ved middelvarme til en gylden karamel. Tag gryden af blusset og tilsæt grofthakket chokolade og smør. Rør det sammen ved svag varme, til det bliver en ensartet chokolademasse.

Fjern citronskallen fra mælkeblandingen og rør mælken sammen med chokolademassen.

Hæld chokoladecremen på 2 glas og server for det glade publikum.

 

Comments are closed.