Knækbrød / kiks

Disse knækbrød tager kun få minutter at lave, og så smager de helt fantastisk.

Til 3 plader:

1½ dl hørfrø
1½ dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2 dl havregryn
3 dl speltmel
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
2½ dl vand
1½ dl olie

Kernerne blandes med havregryn, mel, bagepulver og salt, hvorefter vand og olie tilsættes. Det hele røres godt sammen.

Dejen deles i 3 portioner.

Hver portion rulles ud mellem 2 stykker bagepapir (evt. bare med fingrene, da dejen er nem at have med at gøre), til knækbrødene er ca. 3 mm høje.

Det øverste lag bagepapir fjernes, hvorefter man med en kniv “ridser” dejen i den størrelse, man ønsker knækbrødene. Herved bliver de gyldne på alle sider, og samtidig er det nemt at brække dem i mindre stykker bagefter.

Bages i 12-15 min. ved 200 grader til de er let gyldne.

Comments are closed.