Lagkage der smager af sommer

Ingen fødselsdag uden denne lagkage…

Nok til 12 personer
Lagkagebunde:
5 æg
180g sukker
150g mel
3 tsk. bagepulver

Pisk æg og sukker sammen i ca. 10 minutter med en el-mixer.

Sigt mel og bagepulver og vend det i æggemassen.

Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør kanten.

Bag lagkagebunden på den nederste rille i ovnen ved 200°C i ca. 35 min. Det er muligt, at bunden skal dækkes med staniol undervejs for ikke at blive for mørk. Bunden skal føles fast, men luftig.

Afkøl lagkagebunden noget, før den lægges på en bagerist og afkøles helt.

 

Vanillecreme:
2+1 dl piskefløde
1 æggeblomme
1 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse (maizena)
korn af 1 stang vanille eller vanillepulver

2 dl fløde, æggeblomme, sukker og majsstivelse hældes i en gryde sammen med kornene fra vanillestangen.

Varm op ved svag varme under konstant omrøring til cremen tykner lidt.

Tag gryden af varmen og pisk fortsat.

Når cremen er helt kold, piskes resten af fløden (ca. 1 dl) til en tyk skum, der vendes forsigtigt i den afkølede creme.

 

Hindbærskum:
200g frosne hindbær
50g flormelis
2 dl piskefløde

Giv hindbærene et opkog i en gryde et par minutter. Når de er kølet ned, moses de og vendes med flormelis.

Pisk fløden til en tyk skum og vend forsigtigt hindbærblandingen i (gem lidt hindbær til det yderste lag).

 

Lagkagebundene flækkes i 3 dele. Vanillecreme og hindbærskum fordeles på bundene.

 

Til sidst pyntes lagkagebundene med:

1½ dl piskefløde pisket til skum – evt. blandet med lidt hindbær. Blandingen fordeles på kagen med en kniv.

Herefter pyntes lagkagen med frisk frugt og evt. lidt mynteblade.

 

Comments are closed.