Chokoladelagkage

Ca. 12 personer
Lav gerne lagkagen dagen før, den skal serveres – den bliver kun bedre af at stå.

Chokoladebunde:
175 g chokolade
75 g mandler
2 tsk. bagepulver
150 g blødt smør
175 g sukker
6 æg (delt i blommer og hvider)

 

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Smut og blend mandlerne til en mel og vend den med bagepulver.
Pisk smør og sukker sammen, tilsæt den smeltede chokolade og mandelmel. Pisk æggeblommerne i en ad gangen og pisk dejen ensartet.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Dette skal gøres, inden chokoladen størkner.
Fordel dejen i en springform på ca. 22 cm. – der forinden er beklædt med bagepapir.
Bag bundene ved 180 grader i ca. 50 min. – 1 time.
Afkøl kagen og del den i to lige tykke bunde.

 

Marcipanbund:
150 g marcipan
175 g sukker
3 æggehvider (ca. 1 dl)

 

Riv marcipanen groft og pisk den sammen med sukker og æggehvider.
Bag bunden i en springform på ca. 22 cm., der er beklædt med bagepapir, ved 200 grader i ca. 15 – 20 min.
Afkøl på bagerist.

 

Chokoladeganache:
300 g mørk chokolade
75 g smør
2½ dl piskefløde

 

Hak chokoladen groft og smelt den med smør og piskefløde i en skål over vandbad ved svag varme. Rør til cremen er ensartet.
Lad cremen afkøle ved stuetemperatur, mens der af og til røres i den til den tykner.
Afkøl evt. i køleskab.

 

Dryp de to chokoladebunde med lidt stærk kaffe. Fordel 1/3 af chokoladeganachen på den ene bund. Læg marcipanbunden over. Fordel yderligere 1/3 af ganachen på marcipanbunden og læg den sidste chokoladebund på. Pynt med resten af ganachen og evt. spåner af hvid chokolade.

 

Comments are closed.