Hjemmebagte burgerboller

 

Burgerboller 14 stk.

5 dl lunkent vand
50 g gær
900 g hvedemel, fx “Søris” (økologisk hvedemel fra Netto)
75 g sukker
10 g salt
75 g flydende olie-margarine eller smeltet smør
Sesamfrø

 

Gæren røres ud i det lunkne vand, hvorefter der tilsættes sukker, salt, flydende margarine og til sidst mel. Brug gerne en hvedemel, der er malet på stenkværn, idet burgerbollerne herved får mere karakter. Det hele æltes godt igennem i 5-10 min. så dejen bliver glat og smidig.

Dejen deles i 14 lige store stykker, der formes til boller og trykkes ned i en tallerken fuld af sesamfrø.

Bollerne sættes til hævning på to bageplader med højst 7 boller på hver. Bollerne trykkes let flade, så de får burgerbolleform. De hæver tildækket til dobbelt størrelse i ca. 45 min til 1,5 time.

Bages ved 220 grader i ca. 12-14 min.

 

Comments are closed.