Citronmuffins a´la citronmåne

Disse små citronmuffins er rigtig svampede og holder sig nemt friske flere dage. De kan derfor bages i forvejen.

Opskriften er Mette Blomsterbergs “citronmåne”, der bare er fordelt i forme og bagt lidt kortere tid.

 

Opskriften svarer til ca. 25-30 stk.

Dej 1:

250 g tempereret smør
1 stang vanille eller vanillesukker
125 g flormelis
125 g rørsukker
150 g hele æg
100 g æggeblommer
190 g hvedemel
65 g maizena
økologisk citron – saft og skal

 

Dej 2:

125 g marcipan
85 g sukker
50 g smør
75 g æg

 

Citronglasur:

150 g flormelis
økologisk citron – saft og skal (skallen lufttørres)
lidt vand

 

Dej 1:

Kornene fra vanillestangen blandes med lidt af rørsukkeret således at kornene skilles ad. Sukker, smør og flormelis piskes sammen – æg og æggeblommer tilsættes lidt ad gangen. Når massen er ensartet tilsættes mel og flormelis, der sigtes i dejen. Saften og skallen fra citronen vendes forsigtigt i.

Dej 2:

Marcipan og sukker æltes, hvorefter smørret tilsættes lidt ad gangen. Herefter tilsættes æggene.

 

Dej 1 og 2 vendes sammen.

Dejen fordeles i formene og bages ved 190 g i 30-35 min.

 

Glasur:

Saften fra citronen blandes med flormelis og lidt vand. Kagerne pyntes med glasuren, når de er afkølet – og til sidst drysses den tørrede citronskal på.

 

 

Comments are closed.