Sprøde baguettes

Lækre baguettes med sprød skorpe.

4-5 stk.

10 g gær
5 dl vand
½ dl surdej (eller andet surmælksprodukt fx yoghurt)
12 g salt
1 tsk honning
1 dl knækkede rugkerner (udblødt i kogende vand 1-2 minutter før brug)
½ dl solsikkekerner
1 æg
75 g rugmel (1 dl)
700 g hvedemel (eller speltmel)

Alle ingredienser bortset fra kernerne røres sammen til en glat dej i røremaskine. Herefter tilsættes rugkerner og solsikkekerner. Lad dejen hæve koldt natten over i en oliesmurt skål til dobbelt størrelse.

Dagen efter tages skålen ud og stilles ved stuetemperatur i en times tid.

Drys rigeligt med mel på bordet og hæld dejen ud. Dejen hakkes i 4 aflange stykker, som forsigtigt formes til dine baguettes ved at rulle den klistrede dej i melet. Sno gerne brødene lidt, da det ser skønt ud.

Bages i 10 min ved 250°C. Herefter sænkes temperaturen til 225°C og bages til de er flotte og gyldne (ca 10 min).

 

Comments are closed.