Honningkagehus

En tilbagevendende juletradition, hvor hele familien deltager.

 

225g smør
200g mørk muscovadosukker
½dl lys sirup
ca. 600g mel
2 tsk. natron
4 tsk. stødt ingefær

 

Smelt smør, sukker og sirup i en gryde.

Bland mel, natron og ingefær sammen i en stor skål og hæld den smeltede sukkerblanding over.

Rør herefter blandingen sammen. Dejen er noget klistret.

 

Rul dejen ud på bagepapir, så den bliver ½-1 cm tyk.

Skær husets dele ud efter følgende mål (lav gerne skabeloner klippet ud af bagepapir):

– taget måler 11×17 cm (2 stk.)

– siderne måler 11×15 cm (2 stk.)

– gavlen måler 15 cm i bredden, 11. cm i højden i siderne og 18 cm. til toppen af gavlen (2 stk.)

Skær ud til dør og vinduer.

Bag alle dele i 10-12 min ved 200 grader

Skær herefter kanterne til, så det hele er lidt mere lige.

 

Kagelim: 2 æggehvider og ca. 400g flormelis – blandingen skal være rigtig tyk for at klistre delene sammen

Pynt: jeres yndlingsslik

 

Kom kagelimen i en frysepose og klip et lille hul i hjørnet af posen.

Start med at lime siderne og gavlene sammen – og hold gerne ved de forskellige dele til limen tørrer. Sæt herefter taget på.

Vent til limen er helt tør og begynd derefter at pynte dit hus – her benyttes kagelimen også.

 

Comments are closed.