Mormors brunkager

Mormors brunkager

Lækre og sprøde brunkager – ca. 2 mellemstore kagedåser

250g sirup
500g smør
500g sukker
250g farin
1 tsk nelliker, stødt
1 spsk kanel
1 tsk ingefær
1 spsk potaske
150g mandler, finthakket
1 kg mel

Sirup, smør, sukker og farin koges op. Krydderierne tilsættes, hvorefter blandingen tages af blusset. Potasken røres med lidt vand og tilsættes den varme blanding. På grund af varmen “hæver” blandingen nu voldsomt op. Til sidst røres de finthakkede mandler i.

Blandingen køles helt ned – gerne i køleskab. Herefter tilsættes mel. Pas på ikke at tilsætte for meget mel, da dejen så nemmere vil smuldre, når den skæres ud. Dejen rulles til aflange pølser og gemmes på køl. Dejen kan holde i op til 14 dage i køleskabet.

Når brunkagerne skal bages, skæres så tynde skiver som muligt (1-2 mm) og lægges på en bageplade. Bages i ca. 8-10 min – bagetiden afhænger helt af, hvor tyndt dejen er skåret.

Comments are closed.