Macarons med chokolade- og hindbærfyld

Hindbærmacarons DSC_0337

Macarons med hindbær- og chokoladefyld fra den meget fristende side: chokolat.dk.
Ca. 12 stk.

Makronbunde:

43 g mandler eller mandelmel
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25g sukker
Knust frysetørret hindbær

Hindbærcreme:

50g smør
150g flormelis
1/2 tsk. vanilleekstrakt
50g hindbær (hvis de er fra frost, så giv dem et kort opkog)

Chokoladeganache:
25g fløde
50g mørk chokolade

 

Makronbunde:
Smut mandlerne, lad dem tørre og blend dem til fint mel.
Hæld flormelis og knust frysetørret hindbær ned til mandelmelet og blend videre.
Pisk æggehvide og sukker i en skål – først ved lav hastighed i 1 minut og derefter ved højeste hastighed i et par minutter.
Sigt melblandingen i hvidkernet.
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl (eller bare en pose, hvor der er klippet et mindre hul).
Tegn cirkler på et stykke bagepapir fx efter en femkrone. Vend bagepapiret og fyld cirklerne med dejen.
Pynt evt. med lidt frysetørret knust hindbær.
Lad dejen hvile en halv time.
Bank gerne bagepladen ned mod bordet et par gange, så evt. lufthuller forsvinder.
Bag ved 160°C i ca. 12 min.

Hindbærcreme:
Pisk smør, flormelis og vanilleekstrakt sammen.
Tilsæt de mosede hindbær og evt. lidt ekstra flormelis, hvis cremen er meget våd.

Chokoladeganache:
Hak chokoladen fint.
Bring piskefløden i kog og hæld det langsomt over chokoladen indtil den er smeltet.
Afkøl ganachen.

 

Hæld hindbærcremen og chokoladeganachen i hver sin sprøjtepose.

Fyld lidt chokoladeganache på midten af en makronbund og hindbærcremen rundt derom. Læg et låg på.

Når kagerne er lagt sammen, skal de opbevares på køl.

Vi har med held frosset både hindbærcremen og chokoladeganachen, så vi løbende kunne lave de små macarons.

 

Comments are closed.