“Folde-Pizza”

Folde-pizza

 

Dej:
25 g gær
4 dl vand
1 tsk. salt
150 g durummel
400 g hvedemel

Fyld:
Basilikum pesto – svarende til et glas
100 g parmaskinke eller anden lufttørret skinke
150 g frisk mozzarella

Olivenolie
Flagesalt

Dejen æltes godt igennem i en røremaskine, til den er glat og slipper bunden af røreskålen. Det er en ret blød dej. Dejen hæver i skålen til ca dobbelt størrelse – ca. 1/2-1 time. Herefter tages dejen forsigtigt ud og drysses godt med mel, så den ikke hænger fast i bordpladen. Nu strækkes/rulles den ud til dobbelt størrelse af en bradepande. Halvdelen af dejen placeres på bradepanden beklædt med bagepapir – resten afventer at blive til “låg”.

Fordel pesto, skinke og mozzarella på pizzaen og fold den overskydende dej over.

Pensl dejen med olivenolie. Dejen ridses med en skarp kniv og drys salt over. Lad pizzaen efterhæve 20-30 min og bag herefter pizzaen i 15-20 min ved 230°C.

Tip: Hvis gærmængden reduceres til 5 g, kan dejen laves dagen før og hæve i køleskabet. Tag dejen ud en time før den skal bruges, så den kan få stuetemperatur.

 

Comments are closed.