Granola

(null)

80 g honning
80 g vand
80 g solsikkeolie
2 tsk. vanillesukker eller kornene fra 1/2 vaniljestang
80 g rørsukker
1 knivspids kanel
lidt salt

250 g havre- eller ruggryn (eller en blanding)
80 g mandler eller hasselnødder
60 g græskarkerner
40 g sesamfrø
30 g hørfrø

Ca 100 g blandet tørret frugt (rosiner, tranebær, abrikoser i mindre stykker, kirsebær eller lign).

Bland honning, vand, olie, vanille, sukker, kanel og salt i en gryde og bring blandingen i kog, så sukkeret opløses.

Tilsæt gryn, mandler og kerner og rør massen sammen.

Fordel blandingen i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir.

Rist granolaen i ovnen ved 140 grader i 3 x 40 minutter. Vend godt rundt i blandingen efter hver omgang.

Granolaen køles af, hvorefter den opbevares i en lufttæt beholder.

Comments are closed.