Citron-is

ca. 1 liter

Ca. 1 dl citron saft (saften fra 2-3 citroner) samt revet citronskal

1 dl. vand

100 g lyst rørsukker

4 æggeblommer (2 bægre pasteuriserede)

1 1/2 æggehvide (1 bæger pasteuriserede)

3 dl piskefløde 

Evt. hvid chokolade  

Kog vand og sukker i 5 min. Tilsæt citronsaften og kog i yderligere 10 min. Blandingen køles af.

Pisk æggeblommerne og tilsæt citronlagen lidt ad gangen. Pisk blandingen luftig.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen. Pisk derefter fløden til en let skum og vend den i. 

Smag til og tilsæt evt. mere citronsaft eller revet citronskal. Tilsæt evt. fint hakket hvid chokolade.

Isen fryses – man behøver ikke røre i den undervejs. Pynt med revet citronskal.

Comments are closed.