Kirsebær-is

500 g kirsebær

100 g rørsukker

3 dl mælk

3 dl piskefløde

1 vaniljestang

6 pasteuriserede æggeblommer (3 bægre)

125 g rørsukker

Fjern sten i kirsebærene og kog dem i ca 15 min. med 100 g rørsukker. Lad blandingen køle lidt ned og blend den evt. med en stavblender.

Mælk og fløde koges bringes langsomt i kog. Tag gryden af blusset og tilsæt vanillekorn (gerne rørt op med lidt sukker) og vanillestængerne.

I en skål piskes æggeblommer og sukker, til blandingen bliver skummende. Hæld blandingen i mælken og kog ved svag varme. Rør konstant – evt med piskeris. 

Fjern vanillestængerne. 

Sæt blandingen på køl, til den minder om softice.  Tilsæt derefter kirsebærene og rør svagt. Sæt isen på køl. 

Comments are closed.